Отборите на Царско село и Арда излизат един срещу друг в дербито на новаците в efbet Лига във втория кръг на шампионата. Мачът е днес от 18,45 часа и може да го наблюдавате в пряко предаване по NOVA SPORT, както и онлайн на PLAY DIEMA EXTRA.

Срещата ще се играе на стадион „Славия” в столичния квартал „Овча купел”, тъй като стадионът на домакините все още не е получил лиценз след извършената реконструкция в последните месеци.

Главен рефер на двубоя е Владимир Вълков с асистенти Йордан Петров и Мирослав Желев.

„Царете” започнаха своята първа кампания в елита със загуба с 0:2 от шампиона Лудогорец, докато Арда записа първа историческа точка, след като направи 0:0 с Ботев Пловдив в Кърджали.

През седмицата Царско село бе порицан и глобен със сумата от 5000 лева заради съмнения за участие в уредени мачове. От клуба реагираха остро, като дори собственикът Стойне Манолов обяви, че може да помисли за отказване от футбола.

Проблемите за домакините обаче не свършват дотук. В първия мач от сезона контузии получиха братята Йордан и Веселин Минев. Те бяха принудително заменени в срещата срещу Лудогорец и участието им в днешния мач е все още под въпрос. Новото попълнение Густаво Карбонери също е извън сметките.

В лагера на Арда пък не могат да се похвалят с добри показатели срещу днешния си съперник. През миналия сезон във Втора лига, тимът от Кърджали инкасира две загуби от столичани. Този път обаче, наставникът на Арда Стамен Белчев е убеден, че тимът му излиза и е готов за първи успех.

Царско село спечели и двата си двубоя с Арда през миналия сезон във Втора лига – 1:0 в Кърджали и 2:1 в София, като всичките три гола за тима вкара Георги Минчев.

Реян Даскалов е футболистът, изиграл най-много мачове за клуба във Втора лига – 70, следван от Божидар Кацаров – 66.

И двата новака в елита не успяха да вкарат гол в първия кръг на първенството, което не се беше случвало в последното десетилетие.

Очаква се Иван Коконов ще изиграе своя юбилеен мач №200 в елита. Дебютът му бе за Сливен на 13 април 2010 г. при загубата с 0:2 от Черноморец в Бургас.