Славия посреща Черно море в мач от 21-ия кръг на Първа лига. Двубоят е в неделя от 12,30 часа и ще бъде предаван пряко по Diema Sport 2 и онлайн на Gong Play.

Факти преди двубоя:

- Славия и Черно море бяха единствените отбори в лигата, които отстъпиха с по едно място във временното класиране след изиграването на първия пролетен кръг, изпреварени съответно от Пирин Бл и Локо Пд. Други промени в таблицата не настъпиха.

- И двете зимни попълнения в състава на Славия – Китан Василев и Наско Милев, които влязоха като резерви срещу Лудогорец в миналия кръг, получиха бързи жълти картони: Василев 7 минути след появата си, Милев след само една.

- Славия продължава да е единственият тим в лигата, който още не е завършвал наравно в досегашните си 10 домакинства през сезона – 5 победи и 5 загуби.

- Черно море загуби с по 0:1 двете си предишни гостувания в столицата през сезона в Първа лига – срещу ЦСКА и Левски, но отстрани сините с 3:2 на „Георги Аспарухов” на осминафиналите за купата.

- В последното си гостуване Черно море стана единственият тим, успял да спечели точка на „Лудогорец Арена” (с 1:1) през настоящия сезон.

- Голмайсторът на моряците Марек Кузма (5 попадения) остана единственият футболист, взел участие във всички 20 мача на варненци от началото на първенството, като е бил титуляр 13 пъти, а в 7 от срещите се е появявал като резерва.