Отборът на Витоша и Черно море не се победиха и завършиха 1:1 в мача от 20-ия кръг на Първа лига. По този начин двата състава затвориха календарната 2018 година с по една точка в актива си. „Тигрите“ ще бъдат предколедно щастливи, че развитието им продължава нагоре, а за „моряците“ има успокоение, че все пак ще зимуват в Топ 6.

Попаденията в срещата, която се игра на стадиона в Бистрица, реализираха Георги Илиев (20') и Ивайло Лазаров (72').

С равенството играчите на Витоша Бистрица успяха да спрат серията на Черно море от 3 поредни победи без допуснат гол. 

Илиан Илиев: Максималисти сме, това класиране не ни устройва

Кирилов: Показахме българския дух, който липсва в повечето български отбори

Ивайло Лазаров е номер 1 на Витоша - Черно море

LAP.bg, Илиан Телкеджиев
27 снимки

Отборът на домакините създаде първата опасност пред една от двете врати. В 11-ата минута Наско Милев се опита с много техничен удар отблизо да се разпише, но ударът му беше блокиран.

В последствие обаче Черно море взе инициативата. В 14-ата минута Георги Илиев намери Дани Кики, който от границата на наказателното поле стреля, но на сантиметри над вратата на Християн Василев.

Закономерно варненският тим стигна до попадение. В 20-ата минута след добре организирана атака отляво, топката беше центрирана в наказателното поле, Дани Кики беше блокиран и не успя да отправи удар, топката стигна до Ради Василев. Нападателят много добре видя оставения непокрит Георги Илиев. Опитният капитан на Черно море стреля точно за 1:0, топката рикошира в Кристиан Узунов, но все пак влезе в мрежата. Това е шести гол за Георги Илиев в шампионата през сезона.

В края на полувремето Росен Кирилов трябваше да прави принудителна смяна. Наско Милев получи разтежение на бедрения мускул и беше заменен от Григор Долапчиев.

През второто полувреме Витоша излезе много по-мотивиран и до средата на втората част успя по-сериозно да се настани в половината на съперника. „Моряците“ проспаха сигналите, които получиха и закономерно се събудиха, едва след като получиха гол.

В 72-ата минута Румен Гьонов центрира, а Ивайло Лазаров успя да се пребори със защитник и засече топката с глава за 1:1.

Черно море отговори веднага с опасна ситуация. Петър Витанов отправи мощен удар отдалеч, но срещна страничния стълб, за късмет на домакините.

В 81-ата минута домакините можеха да направят пълен обрат. След балонно центриране на Даниел Кутев, Стефан Христов овладя топката на границата на наказателното поле, излъга защитата на Черно море, но ударът му мина на сантиметри от вратата. Централният нападател имаше още една възможност преди да изтече редовното време, но отново покрай вратата на Черно море.

След поделянето на точките Черно море ще остане на 6-ата позиция в подреждането с 31 точки, докато Витоша е на 11-о с 20 пункта.

ВИТОША - ЧЕРНО МОРЕ 1:1

Витоша: Християн Василев, Тодор Гочев, Кристиан Узунов, Румен Гьонов, Георги Амзин, Четин Садула, Лъчезар Котев, Ивайло Лазаров, Наско Милев, Стефан Христов, Михаил Милчев.

Ст.треньор: Росен Кирилов

Черно море: Георги Китанов, Мирослав Енчев, Пламен Димов, Илиас Хасани, Юго Жан-Паскал Кононго, Дани Кики, Васил Панайотов, Георги Илиев, Петър Витанов, Мехди Фенуш, Радослав Василев.

Ст.треньор: Илиан Илиев

Стадион: Витоша, с.Бистрица

Главен съдия: Николай Йорданов, София