В здрав мач и пред погледа на националния селекционер Петър Хубчев, Черно море постигна минимална победа над шампиона Лудогорец с 1:0. Единственото попадение в мача вкара Виктор Генев през първата част. Двата отбора изиграха много интересно първо полувреме, независимо от студеното и ветровито време.

В 13-та минута домакините поведоха в резултата. Аристот Ндонгала центрира отдясно, Георги Илиев отклони топката към Виктор Генев, който с глава от непосредствена близост вкара за 1:0. В 16-та минута георги Илиев можеше да реализира нов гол за "моряците", но след удара му с глава вратарят Пламен Илиев улови.

Футболистите на Лудогорец направиха много сериозен пропуск в 73-та минута, когато пропуснаха да изравнят резултата. Сисиньо комбинира с Кешеру. Нападателят намери с много добър пас Марселиньо в наказателното поле на Черно море, а той пусна много добре към Якуб Швиерчок, който бе изпуснат от Панов и стреля, но неточно встрани от десния стълб на вратата на Дюлгеров. В 75-та минута бе най-дискусионната ситуация в срещата. Якуб Швиерчок стреля, топката бе блокирана с ръка от Пламен Димов, но съдията Никола Попов не свири дузпа. Димов увеличи обема на тялото си с използването на своята ръка. Пред Якуб Швиерчок се откри добра възможност в 76-та минута, но полякът загуби равновесие при нанасянето на удара и топката излезе в аут. Гол на Лудогорец много спорно не бе зачетен в 82-та минута. Сисиньо центрира в наказателното поле на Черно море, където Якуб Швиерчок стреля с глава и вкара топката във вратата на Иван Дюлгеров, но бе маркирано нарушение на полския футболист срещу стража на Черно море и съдията Никола Попов не зачете попадението. Решението на Никола Попов е много спорно, тъй като Дюлгеров закъсня със своята намеса.

Какви бяха ключовите моменти за точно тази развръзка на мача във Варна, можете да разберете от анализа в прикаченото видео.