Краят на годината винаги е време за равносметки и точно към това се насочваме с обзора на българския футбол. Обръщаме внимание на моментите, които ще оставят изминаващата 2018 г. в паметта такава, каквато е, заради случилите се събития в българския футбол.

Така вече стигнахме до един от заключителните месеци на годината. Основните моменти през октомври бяха битките за Купата на България, както и едно от големите дербита, противопоставило Лудогорец на Левски в Разград.

Въпреки че показаха силна игра, особено след почивката, "сините" отново си тръгнаха с поражението на гости на шампионите. И тук за първи път проличаха пукнатините в "синия" кораб, който по едно време дори водеше за кратко регатата.

Звучният шамар по амбициите на столичани дойде в последния ден на октомври. Тогава те играха с Черно море във Варна за Купата на България. В истински трилър, достоен за екранизация по Алфред Хичкок, Левски отстъпи след изпълнение на дузпи.

Този момент сякаш прекърши левскарите до края на полусезона. Защото след това се занизаха малко очаквани загуби срещу непретенциозни съперници, които в крайна сметка на края на годината сложиха хикс и на шампионските амбиции на тима.

Какво обаче се случи през октомври и кои бяха всички интригуващи моменти през десетия месец от годината, можете да видите в обзора в прикаченото видео, направен от DIEMA SPORT.