Името на нападателя Радослав Василев отново нашумя в началото на месеца, когато с негов гол националният отбор на България измъкна тежкия си мач с Норвегия в турнира Лигата на нациите. За футболиста на Черно море това беше дебютно попадение за родината.

"Много добро завръщане в националния отбор, радвам се, че помогнах на тима да отберлежи и да победим. Това беше страхотен момент за мен и винаги съм мечтал за този момент. Голът стана след класическа флангова атака и гледах да се позиционирам добре. Центрирането беше добро и хубав удар отправих. Посветих гола на баща си, защото той беше до мен в най-тежките моменти", заяви Василев пред DIEMA SPORT.

Следващото препятствие за националите е домакинство на Кипър, който уж е смятан за аутсайдер в групата ни. Василев има опит по терените на Острова на Афродита, така че със сигурност знае тънкостите на местния футбол.

"Кипърското първенство е добро, но в него играят предмино чужденци. По статистика, то е първенството с най-много иностранци. Но въпреки това мачът ще е тежък, те разполагат с много добри футболисти, но всичко зависи най-вече как ние ще подходим."

"Почнах да играя в първите кръгове на първенството с екипа на Алки Ороклини, но после получих контузия и не можах да попадна в състава. Просто исках да променя нещо и трябваше да го сторя, защото да седиш на скамейката не е опцияя. Моят мениджър ми каза за интереса от Черно море, не се колебах много и дойдох", зяви нападателят и говори за престоя си в Черно море.

"Всичко е добро тук, градът е хубав. С добри футболисти се работи лесно, не мога да кажа нищо лошо и за треньорите. Изискват много от нас, но това е нормално. Ние си имаме цел да сме в Топ 6 и я преследваме мач за мач. Ако показваме футбола, който искаме, ще я постигнем", заяви Василев и коментира предстоящия мач със Славия, който е родният му отбор.

"Юноша съм на Славия, цялото ми детство и юношество е преминало там. Имах един период от три години, в който не бях там. Славия ми е дала много, там е моят дом, така го чувствам и до днес. Така се развиха нещата, че трябваше да напусна и поех по своя път."

"Първия път, като играх срещу Славия, ми беше малко по-емоционално и по-странно, но сега вече всичко е нормално и излизам както срещу всеки друг съперник, аз съм професионалист", заяви нападателят и говори за първото си излизане от България, още като юноша.

"Нещата в Рединг през 2009 г. не се получиха, защото бях млад, неопитен, далеч от семейството, разсъждавах по друг начин. В крайна сметка сам прецених да се върна тук, въпреки че имах възможност да продължа още. Мисля, че така е трябвало да стане, няма какво да разсъждаваме. Привърженик съм на Арсенал, много ми харесваше играта на Тиери Анри", заяви Василев.

Той имаше ужасни проблеми с контузии и разкри, че дори на моменти лекарите са го отписвали за завръщане обратно на терена, но той е вярвал до последно в щастливата развръзка.

"Някои лекари ми казваха, че няма да мога да играя, докато други ми даваха надежда. Минавало ми е през акъла на моменти, че няма да играя повече, но честно да кажа никога не съм мислил, че ще спра. Винаги вътрешно съм знаел, че ще продължа да играя и ще се оправя. Искам да благодаря на семейството си, на брат ми, майка ми и баща ми. Те бяха до мен и искам да им благодаря", завърши Василев.

Черно море посреща Славия в неделя, 23 септември, от 17:30 часа. Срещата може да следите с Gong.bg, DIEMA SPORT, PLAY DIEMA XTRA и по Дарик радио.