Лудогорец се наложи с минималното 1:0 над Черно море във Варна в мач от 12-ия кръг на Първа лига. Единственото попадение реализира Марселиньо в 7-ата минута на срещата след брилянтно изпълнение от пряк свободен удар. 

Срещата очаквано започна с натиск на "орлите". В 6-ата минута реферът Ивайло Стоянов отсъди нарушение за игра с ръка на Мариян Огнянов. След видеоповторението обаче стана ясно, че футболистът на “моряците” не е извършил непозволено действие, но свободния удар вече бе факт. При изпълнението му пък Марселиньо наниза перфектно топката в горния ляв ъгъл на безпомощния Емил Михайлов. Това е 4-и гол за бразилеца от началото на сезона.

“Моряците” мигновено се активизираха в търсене на изравнителното попадение. В 15-ата минута Георги Илиев центрира отдясно в наказателното поле, но Орлин Старокин не успя да засече с глава и топката попадна право в ръцете на Ренан дос Сантос.  

Херо: Обидно е да не вкарваме такива положения

В 20-ата отново Илиев пресече подаване на Натанаел и напредна в наказателното поле. Ударът му обаче бе твърде неточен.

В 27-ата минута Илиас Хасани засече с глава центриране на корнер на Атанас Зехиров, но топката мина на сантиметри от дясната греда на Ренан. 

Точно десет минути по-късно се отвори нова много добра възможност пред Жоао Пауло да удвои за “орлите”. Бразилецът проби зад защитата на Черно море и буквално профуча през Ондрей Сукуп, който падна на земята. Футболистът на разградчани реши да стреля, вместо да подаде към останалия на празна врата Вандерсон, но ударът му мина встрани от лявата греда. 

Емил Михайлов: Мачът с Локо Пд ще е на живот и смърт

Само две минути след началото на втората част “моряците” изпуснаха още една възможност да изравнят резултата. Орлин Старокин нахлу отляво и опита директен удар към вратата на Ренан. Топката излизаше в аут, а Георги Илиев опита да засече и бе на сантиметри да го стори, но не успя и резултатът си остана непроменен.

В 56-ата Старокин отправи удар от границата на наказателното поле, но изпълнението му бе изключително неточно. 

Нов фрапантен пропуск за разградчани в 69-ата минута на срещата. Този път Джоди Лукоки не успя да се разпише във вратата на Михайлов. След рязък финт футболистът на "орлите" шутира от границата на наказателното поле, но топката мина малко над напречната греда. 

Емануел Луканов: Един гол и една победа ще променят нещата

В 73-ата минута Клаудиу Кешеру демонстрира страхотен поглед върху играта и опита прехвърлящ удар от дистанция. В опита си да не допусне втори гол във вратата си, Михайлов се хвърли силно към мрежата и удари лошо главата си в рекламните пана.  

Натискът на Лудогорец се усилваше и в 80-ата минута Лукоки се промъкна през защитата на Черно море и се устреми към наказателно поле. Там успя да преодолее Михайлов и стреля, но в последния момент Илиас Хасани изчисти със самоотвержен шпагат. 

Марселиньо: Трябва да задържим първото място

Така след успеха си с 1:0 над “моряците” Лудогорец се откъсна на 4 точки от преследвача си ЦСКА, който към момента има 26 в актива си и мач по-малко на сметката си. В неделя “червените” приемат Пирин Благоевград и преднината на “орлите” отново може да бъде стопена до 1 пункт.

Съставите на двата тима:

Черно море: 33 Емил Михайлов, 5 Стефан Станчев, 6 Александър Цветков, 14 Георги Божилов, 18 Атанас Зехиров, 19 Илия Миланов, 21 Георги Русев, 22 Мариян Огнянов, 23 Илиас Хасани, 66 Орлин Старокин, 73 Ондрей Сукуп

Лудогорец: 33 Ренан дос Сантос, 6 Натанаел, 4 Сисиньо, 30 Козмин Моци, 32 Игор Пластун, 12 Абел Анисе, 18 Светослав Дяков, 84 Марселиньо, 92 Джоди Лукоки, 88 Вандерсон, 37 Жоао Пауло