Председателят на Съдийската комисия на БФС - Петър Петров отговори на поисканата му оставка от Стойчо Стоилов. Босът на арбитрите ни се възползва от правото си на отговор, във връзка с призивите на Стоилов. Петров заяви, че голът на Черно море срещу ЦСКА е напълно редовен.

"Приканвам всеки, който желае да коментираме съдийството, първо да седне с нас, да изнесем по една презентация за правилата и едва тогава да ми искат оставката. Моята задача е да се спазва феърплеят и правилата на играта футбол.

Когато съдиите грешат - получават санкции. Каквато получи асистентът от мача ЦСКА - Лудогорец (б.а. - Веселин Мишев). Няма да кажа каква е, защото не обявяваме наказанията.

Сега разбирам, че от ЦСКА имат претенции при гола на Черно море. Напротив, страничният съдия (б.а. - Мартин Венев) по стандартите на УЕФА трябва да получи бонус, защото отсъди по най-новите изисквания на правилото на засадата", категоричен бе Петров пред "Тема: Спорт".

"Имам голямо уважение към Стоилов. Той е много добър мениджър. Доведе футболисти, които повишиха нивото на първенството. Но когато се касае за съдийство и правилата на играта, аз отговарям. Особено по правилото за засада аз мога да претендирам, че съм компетентен специалист.

Не може, когато нещата са точни, да търсим под вола теле", добави Петър Петров, а от думите му става ясно, че няма никакво намерение да си подава оставката.

Голът на Черно море – ситуация за съдийски семинар