Вратарят на Черно море Александър Чанович ще пропусне мачовете на своя тим до края на полусезона. Стражът е с увредена медиална връзка на коляното на левия крак и ще се възстановява. В момента кракът му е обездвижен с шина, а след като спадне оттокът, ще премине ядрено магнитен резонанс, който ще покаже колко сериозно е увреждането на Чанович. 

Вратарят на "моряците", който бе с основна заслуга за спечелването на Купата на България, се контузил по време на вчерашната тренировка.

Междувременно на стадион "Младост" в петък преди обед Черно море проведе поредното си занимание за седмицата. В него взеха участие всички футболисти. В края на заниманието "моряците" проведоха двустранна игра. Утре варненци почиват, а Гонзо събира отбора в неделя в 15 часа.

Тренировката бе последна за 21-годишния ганаец Дерик Менса, който изкара едноседмични проби в Черно море. В следващите дни ще стане ясно дали от Карвина са готови на бартерната сделка, предложена от "моряците" за Ян Малик, който е на проби в елитния чешки отбор.