Верея още търси първата си победа в Първа лига, а в петъчния ден срещу старозагорци на "Трейс Арена" идва Черно море, който заема 6-ата позиция в първенството. Това прави задачата им в преследване на дебютен успех много трудна, но надеждите на "лъвовете" не са изпепелени все още.

Добрата новина за тях е, че Курупис се завръща, Маламов и Василиевич са възстановени, а наставникът на тима очаква двама нови, така че откъм игрови аспект, нещата в тима са на добро ниво.

Но идват и проблемите. Бившият капитан и треньор на Верея Елиаш съди клуба за 30 000 евро, както и турска фирма. Също така головата форма на отбора е ужасяваща, като Верея няма гол във шести пореден мач.

Колкото до Черно море, там е наказан Мирослав Енчев, контузени са Георги Божилов, Мартин Костадинов и Юго Кононго, но след травма се завръща Мехди Фенуш, което е положително за наставника Илиан Илиев. Морето привлече и Жоаким Балми.

Верея вече загуби и чисто математическите си шансове да се изкачи по-нагоре от последното място след края на редовния сезон и във втората фаза ще играе в група А на втората осмица.

Тимът е в серия от 6 поредни мача без вкаран гол, не успя да се разпише в 17 от всичките си 23 срещи, или в 74 процента от двубоите си. Антирекордът в историята е от 1996/97 г., когато русенският Раковски не отбеляза попадение в 24 от 30-те си срещи, или в 80 на сто от тях.

В предишния двубой с варненци Верея загуби с 2:4 на 5 октомври 2018 г., а тогава Станислав Маламов стана единственият футболист на верейци през сезона, записал в актива си и гол, и асистенция в един мач.

Черно море отбеляза поне по гол в последните си 18 шампионатни мача, което е най-дългата текуща серия в елита. "Моряците" не вкараха един единствен път от началото на сезона – при 0:0 с Берое у дома на 17 август 2018 г.

Георги Илиев откри резултата в последните два шампионатни мача с верейци – при загубата на варненци с 1:2 на 5 ноември 2017 г. на „Тича” и при победата с 4:2, пак у дома, на 5 октомври м.г.

Защитникът Виктор Генев успя да донесе допълнителни 4 точки в актива на моряците, след като вкара единствените голове за тима при победите с по 1:0 над Берое на 4 декември м.г. и над Лудогорец в предишния кръг

БАЛАНС

В Първа лига: 5 мача, 1 победа за Верея, 1 равенство, 3 победи за Черно море, голова разлика 11-5 за Черно море

Верея като домакин: 2 мача, 1 равенство, 1 победа за Черно море, голова разлика 4-0 за Черно море

Срещата е в петък от 17:30 часа и ще може да го наблюдавате пряко в ефира на NOVA SPORT, както и да го следите минута по минута на Gong.bg.