Халфът на Черно море Петър Витанов е един от основните футболисти на варненския клуб. Юношата на ЦСКА пристигна на "Тича" в началото на годината от тима на Верея. Миналият сезон бе доста успешен за 23-годишния играч. Записа общо 33 мача през сезон 2017/2018 година за двата тима, с които си затвърди титулярното място при треньора Илиан Илиев. Витанов започва да тренира футбол на седем години в школата на ЦСКА, впоследствие прави и своя дебют в професионалния футбол с фланелката на "армейците".

- Повече от шест месеца си футболист на Черно море, как ти се струва отборът?

- Преди да дойда в Черно море бях чувал само хубави неща за отбора. След известен период на "Тича" мога да потвърдя, че всички са били верни. В отбора има добър колектив, всички се разбираме. Имаме много добър щаб, с който работим здраво, за да постигнем нещо този сезон. Идването ми в Черно море е крачка напред в кариерата и предизвикателство. Нямах колебания и след като получих офертата, веднага приех. А и все пак бях работил с този треньорски тандем във Верея и знам, че Илиан Илиев и помощниците са перфекционисти и винаги гонят високи цели.  

- Направи силни мачове с екипа на "моряците" през миналия сезон. Лично ти доволен ли си от представянето си?

- Бих казал, че съм доволен, да. Разбира се, има доста неща за подобряване в играта ми. Смятам, че съм се развил в известна степен и това е най-важното. Надявам се след този сезон да мога да кажа същото. Много важно е и какво мислят треньорите, защото понякога личната оценка не е най-точна. Важното е да получиш добра оценка и от съотборниците си, треньорите и феновете на отбора. 

- От началото на този сезон взе участие и в четирите мача на "моряците". Можеш ли да направиш кратка ретроспекция на двубоите с Ботев Враца, Левски, Септември и Етър. Как видя срещите отвътре?

- Странно начало имахме този сезон. На пръв поглед не е силно, като погледнем класирането. Смятам, че направихме добри мачове и показахме качества и характер в повечето от тях. В три от срещите започвахме с гол от съблекалнята. В първия случай успяхме да направим обрат и да спечелим трите точки, но срещу Септември не ни се получи. Срещу Етър отново същия сюжет, но малко не ни достигна да излезем победители от тази среща. Трябва да започваме максимално концентрирани в следващите двубои, за да не допускаме такива леки голове и да не стартираме срещите с 0:1, защото тогава е много трудно. 

Петър Витанов

източник: Ивайло Борисов

- Какво не достигна на Черно море да вземе по три точки срещу Левски и срещу Етър? Само съдийството ли повлия на крайния резултат?

- Съдийските решения оказаха влияние, но няма защо да се оправдаваме с тях. Според мен надиграхме Етър, а с Левски през голяма част от двубоя се надлъгвахме и имахме предимство. Това са важните неща в началото на сезона, които трябва да ни вдигнат самочувствието и да не показваме прекален респект срещу противниците ни. Всичко прекалено действа негативно на отбора. Разполагаме с доста добри футболисти, а и името на Черно море е достатъчно респектиращо, за да играем със самочувствие и да показваме характер на победители. 

- Какво искаш да постигнеш с Черно море?

- Нямам определени цели. Искам да се развивам и да помагам и на отбора да расте. 

- Предстои мач с Берое. Какви са ти очакванията за тази среща?

- С Берое няма да е лесно. Мисля, че ще се получи хубав мач, в който и двата отбора ще се надиграват.