Черно море постигна победа в първата си контрола от подготовката си за новия сезон. На стадион "Тича" във Варна "моряците" победиха Черноморец /Балчик/ с категоричното 6:0.

През първата част домакините бяха по-активният отбор, докато гостите залагаха на епизодични контраатаки. Първото сериозно положение бе за Черно море в 25-та минута, когато Васил Панайотов стреля по диагонал отдясно от границата на наказателното поле, но топката се отби в страничната греда. Домакините поведоха в 37-та минута. Родриго Енрике проби от ляво, навлезе в наказателното поле на Черноморец, преодоля няколко защитници на гостите и центрира остро, а Аристот Ндонгала засече топката за 1:0. В 44-та минута съдията отсъди дузпа за Черно море за нарушение срещу Мартин Костадинов, а Васил Панайотов бе точен от бялата точка за 2:0.

В 53-та минута Черно море отбеляза нов гол. Новото попълнение на домакините Жордао Кардозо вкара с красив шут от много малък ъгъл за 3:0. В 57-та минута Жоржиньо засече с глава топката след центриране отдясно, но тя премина встрани от вратата. В 66-та минута Черно море вкара четвърти гол. Велислав Василев намери в наказателното поле на гостите Жоржиньо, който овладя топката и със страхотен шут от десетина метра вкара за 4:0.

В 73-та минута Черно море покачи резултата на 5:0. жоржиньо бе намерен в наказателното поле, овладя топката, завъртя се и стреля и вкара за 5:0. В 79-та минута Черно море ркара нов гол, а Жоржиньо оформи хеттрика си. Първо Илиан Илиев - младши стреля опасно, но топката се отби в напречната греда и се върна на игрището, а Жоржиньо със задна ножица оформи крайното 6:0. В контролата за Черно море участва дошлият на проби от Царско село ляв бек Галин Минков.

Утре Черно море заминава за Банско, където ще проведе основната част от лятната подготовка. В зимния ни курорт "зелено-белите" имат планирани три проверки. За 19 и 24 юни се търси съперник, а на 26 юни Черно море ще играе с Ботев /Враца/.

Отборът се завръща във Варна на 29 юни и до старта на първенството ще тренира у дома. На 3 юли Илиан Илиев е планирал две контроли. Единият съперник е Виторул /Румъния/, като се търси отбор за втората проверка.

Официалното представяне на отбора за новия сезон в Първа професионална лига ще е на 6 юли със спаринг срещу Дунав /Русе/.

Първият мач на "моряците" от сезон 2019/2020 г. ще е срещу Локомотив /Пловдив/ на стадион "Тича" във Варна./БТА