Черно море победи с 5:2 Нефтохимик в контролна среща, играна на стадион “Efbet Арена” в Бургас.  Илиан Илиев използва доста юноши от школата на тима. Общо седем футболисти, продукт на академията на “моряците” играха срещу “шейховете”.
 
Дани Кики откри резултата в началото на срещата. Атакуващият футболист на “моряците” бе изведен фронтално срещу вратаря на домакините и реализира за 1:0. Малко преди това Живко Петков с глава нацели напречната греда. В 25-ата минута Фахд центрира отдясно, а влезлият на скорост Мехди Букаси с глава реализира за 2:0. Три минути по-късно домакините удариха още една греда чрез Иван Цачев. В 34-ата минута Нефтохимик върна едно попадение. След центриране отдясно футболист на домакините стреля с глава, Митрович успя да се разпъне и избие топката, но при добавката Диян Молдованов с глава реализира за 1:2.
 
На почивката Илиан Илиев направи три промени. На местата на Цветомир Панов, Емил Янчев и Дани Кики в игра се появиха Васил Панайотов, Родриго Енрике и Димитриос Хантакиас. Още в първата минута на втората част Аристот Ндонгала бе фаулиран в наказателното поле, а Васил Панайотов превърна отсъдената дузпа в гол – 3:1 за Черно море. В 56-ата минута Васил Панайотов бе изведен от дясно от Родриго, халфът центрира остро по земя към задна греда, където Меди Букаси стреля. Топката се отби в гредата и влетя в мрежата за 4:1. В следващата атака Нефтохимик намали. Живко Петков бе намерен непокрит в наказателното поле и от близо разстреля Митрович за 4:2. В 62-рата минута Аристот Ндонгала стреля от точката на дузпата, топката се отби в напречната греда и се върна към Лъчезар Йорданов, който от воле “скъса” мрежата за 5:2. В 65-ата минута играта напуснаха Мехди Букаси, Аристот Ндонгала, Лъчезар Йорданов, Мирослав Енчев и Миодраг Митрович. Техните места заеха Петър Вуцов, Павел Георгиев, Мартин Милушев, Йордан Радев и Димитър Иванов.
 
До края на срещата варненци създадоха няколко добри атаки, но не успяха да ги завършат и да направят победата си още по-убедителна.