Черно море завърши с победа контролните си срещи по време на зимната си подготовка. В последната си проверка, играна на стадион "Тича" във Варна, "моряците" победиха Созопол с 3:1.

Домакините откриха резултата в 9-ата минута. Родриго Вилела центрира отляво, а Стефан Велев с плътен удар от точката на дузпата вкара за 1:0. В 18-та минута Черно море удвои преднината си. Стефан Велев центрира отляво, а Родриго Вилела с воле от десетина метра се разписа за 2:0. 

LAP.bg
8 снимки

В 19-ата минута Исмаил Иса бе изведен зад гърба на защитата на гостите сам срещу вратаря на Созопол Роман Васенев и стреля, но стражът на гостите спаси. В 28-ата минута домакините вкараха нов гол. Родриго Вилела центрира, а Исмаил Иса с плонж с глава вкара за 3:0. В 40-ата минута вратарят на Созопол Роман Васенев показа класа и спаси опасен удар на Исмаил Иса.

В 67-ата минута гостите можеха да намалят резултата. Ариф Ферадов премина през двама защитници на Черно море вляво, близо до аутлинията, навлезе в наказателното поле и стреля от малък ъгъл, но вратарят на Черно море Георги Георгиев успя да спаси. В 79-ата минута гостите се възползваха от грешка в отбраната на Черно море, топката достигна до Цветомир Тодоров, който реализира за 1:3. В 88-ата минута Павел Георгиев стреля много силно от двадесетина метра, но вратарят на Созопол Росен Андонов спаси.

По време на зимната си подготовка Черно море изигра общо 6 проверки. Момчетата на Илиан Илиев се наложиха с 4:1 над Созопол и Черноморец Балчик, с по 1:0 срещу Добруджа и Ботев Враца, с 3:0 срещу Локомотив Горна Оряховица и 3:1 във втората си контрола срещу тима на Созопол.

Първата среща на "моряците" след зимната пауза е на 13 февруари /събота/ срещу отбора на Локомотив Пловдив. Двубоят е от 15:00 часа на стадион "Тича" във Варна.