Рой Кийн продължи войната на думи с Ерлинг Халанд, казвайки, че норвежкият нападател се държи като „разглезено момченце“. Халанд вкара четири гола при успеха на Манчестър Сити срещу Уулвс в събота, но беше изваден от Хосеп Гуардиола в 81-ата минута и това го направи недоволен.

Преди това Халанд заяви, че не му пука за мнението на Кийн, който заяви, че играта му приляга на футболист от четвъртото ниво на футбола в Англия.

Именно заради това Кийн се позова на реакцията му, когато беше попитан за завръщането на Мохамед Салах в титулярния състав на Ливърпул преди срещата с Тотнъм Хотспър в неделя по време на телевизионното студио.

Ирландецът твърди, че спорът на Салах с мениджъра Юрген Клоп създаде заглавия за медиите, докато реакцията на Халанд е била заметена под килима, тъй като Ман Сити има шанс да спечели титлата в Англия, докато „червените“направиха равен тогава с Уест Хем Юнайтед.

„Видяхме, че Халанд не беше особено щастлив при смяната си. Той се държи като разглезено момченце. Но тъй като те спечелиха мача и вкара много голове, това беше заметено. Мисля, че резултатът на Ливърпул при спора на Салах с Клоп, това беше акцентирано“.

Кийн имаше дългогодишна вражда с бащата на Халанд – Алф Инге, и прекрати кариерата на Халанд-старши с брутален шпагат в мача на Манчестър Юнайтед срещу Сити през 2001-а година.