Българският футболен национал Илиан Илиев-младши заяви в интервю за клубното списание на Апоел Лимасол, че се възхищава на баща си Илиан Илиев и се надява да стане по-добър от него.

Именно под ръководството на Илиев-старши младият полузащитник се утвърждава в професионалния футбол в Черно море, а през лятото премина в кипърския клуб.

"В кариерата си баща ми е играл за Левски, Бенфика и националния отбор на България. Той много ми е помагал в кариерата ми досега, винаги е бил до мен със съвети и напътствия", каза 22-годишният халф.

Той призна, че името на баща му е тежало в много моменти, особено съвсем в началото на професионалния му път.

"За мен беше трудно, да, особено в Черно море. В началото всички казваха и пишеха, че играя заради баща ми. Заради това трябваше да работя още по-здраво и усърдно, за да докажа качествата си", заяви той.

Илиев-младши обясни, че баща му е много взискателен треньор и лично в отношението си към него.

"Той изисква много от мен и винаги има забележки. Спомням си, че веднъж на рождения му ден вкарах два гола и спечелихме, но след мача той намери неща, които съм можел да направя по-добре. Винаги съм се възхищавал на баща ми, целта ми е да стана по-добър от него", каза още полузащитникът.