Даниил Медведев е настроен положително преди началото на участието си в турнира по тенис от сериите "Мастърс" в Мадрид, въпреки трудностите, които изпитва, когато играе на клей. Руснакът, заемащ четвърто място в световната ранглиста, желае да постигне силни резултати и на предстоящия през май "Ролан Гарос".

"Знам, че играта ми на клей е малко по-ограничена в сравнение с тази на твърда настилка, но определено искам да постигна повече на Откритото първенство на Франция. Знам си възможностите и се чувствам във форма. Сега трябва да се представя успешно в Мадрид. Продължавам да правя това, в което съм уверен. Знам, че имам не повече от 50 процента шанс да спечеля в испанската столица, докато на твърда настилка процентите са поне 90", коментира 28-годишният руснак, цитиран от испанските медии в сряда.

Медведев, който по-рано през сезона участва във финала на Откритото първенство на Австралия, е играл четвъртфинал на "Ролан Гарос", а това се случи през 2021 година.

Турнирът от сериите "Мастърс" в Мадрид e между 23 април и 5 май. Във втория кръг в испанската столица поставеният под номер 3 Даниил Медведев ще играе срещу Матео Арналди или Кристофър О'Конъл. / БТА