Носителят на 22 титли от турнирите от Големия шлем Рафаел Надал заяви, че изобщо не е ясно дали ще може да играе на започващото след месец Открито първенство на Франция по тенис.

Испанецът, който има безпрецедентните 14 титли на "Ролан Гарос", добави, че ако турнирът в Париж започваше днес, то той нямаше да се пусне на него. Като основна цел за този сезон той си постави участието на Олимпийските игри, които също са във френската столица.

В четвъртък Надал трябва да излезе на корта в Мадрид за мача си от първия кръг на турнира "Мастърс", а негов съперник ще бъде 16-годишният Дарвин Бланш от САЩ. Испанецът каза, че все още чувства сериозен дискомфорт, но ще направи усилието да излезе на корта, тъй като това е последното му участие в домашната надпревара, която е печелил общо пет пъти.

"Не мисля, че в момента съм способен да играя на 100 процента. Но за мен е важно да играя в Мадрид за един последен път в моята кариера. Това е специално място за мен", заяви 37-годишният Надал.

"Никой от организаторите не е говорил с мен за сбогуване, така че те могат да направят каквото решат. Аз съм спокоен", добави той.

Испанецът разкри, че по време на тренировките не се чувства напълно ОК, но лични причини го карат да играе в Мадрид.

"Ако днес започваше "Ролан Гарос", нямаше да играя. Ще участвам, само ако усещам, че мога да постигна нещо значимо. Ако мога да играя така, ще играя. Ако не мога, няма да играя. Това няма да е краят на света за мен или краят на кариерата ми. След "Ролан Гарос" имам други цели като Олимпийските игри например", уточни Надал.

Той увери, че ще направи всичко възможно, за да се появи на Откритото първенство на Франция.

"Целта ми тази седмица е да бъда максимално много време на корта. Искам да завърща турнира на крака и да се насладя на участието си. Тук съм, за да си дам шанс с надеждата нещата да се подобрят. Не губя надежда. Това е спортът. Нещата могат да се променят много бързо", завърши Надал. /БТА