Вицепрезидентът на родната централа по волейбол Любо Ганев, който обяви кандидатурата си за президент на българската федерация по волейбол, заяви пред Гонг, че е разговарял с Данчо Лазаров и е изложил мотивите си.

Ганев в момента е в САЩ, където ще присъства на Световното първенство по борба.

„На последния Управителен съвет казах, че е по-добре заседанието да бъде след Европейското, но мотивите бяха да се направи преди Европейското, за да има време да се впише. За мен също не е удачно преди Европейското, но щам така са преценили всички, естествено нямаше какво да направя и да гласувам“, коментира Ганев и добави:

„Да, Европейското е много важно естествено. Всички, които се занимават с организацията работят под пълна пара. На този Управителен съвет никой не каза какви ще бъдат промените в Устава. Заявил съм пред цяла България, че 2016 ще се кандидатирам, не съм искал да има извънредни събрания и поради тази причина, че бях заявил пред всички, трябваше да си подам кандидатурата. Малко неочаквано може би дойде за някого, но това беше моето решение.“

„Естествено ще помагам и не съм спирал да помагам. Аз помагам на българския волейбол, не на някой друг. Онзи ден дойде официално запитване от федерацията за скаут лига деца за маратонки и веднага осигурихме необходимото. Каквото мога да направя винаги съм го правил. Няма проблем това, че моята кандидатура е издигната. Разговарял съм лично с президента и съм изложил моите доводи. Казах, ако няма промени в Устава – Ок, но тъй като се готвят промени в Устава, които почти никои от Управителния съвет не знаеше, си подадох кандидатурата. Това означава, че иначе аз ще съм един от тези, които са се съгласили с промените в Устава в предизборна година“,сподели още Любо Ганев и продължи:

„В момента съм САЩ и ще присъствам на Световното по борба и на 16-и се прибирам. След това съм си насрочил срещи с клубовете и т.н. Пак повтарям, че имах идея да започна работа по издигането на моята кандидатура след Европейското и да имам година да се подготвя.“