Давиде Ковач е най-новото име в състава на Добруджа, а предвид неговата история, той би трябвало да помогна на тима в битката за челните места в Суперлигата. Син на сръбската легенда Слободан Ковач, който става олимпийски шампион със Сърбия през 2000 година, посрещачът тръгва уверено по стъпките на баща си и в последните години е смятан за един от големите таланти в своята страна.

„Разпитват ме често разни неща за баща ми. За мен е голяма чест да нося тази фамилия. Моят баща ми помага да развивам моите качества. Може би един ден ще играя под негово ръководство”.

„Не мисля, че това ми тежи, защото аз развивам моята кариера и се надявам да постигна най-доброто, на което съм способен. Разбира се, има много сравнения с баща ми и за мен това е хубаво, защото ме кара да работя повече и да се доближа до неговото ниво в бъдеще”, добави още Давиде Ковач за предаването „Златния гейм”.

19-годишният волейболист пристигна Добрич от италианския Кастелана Гроте, където не получава достатъчно време на игрището. Само за няколко седмици, Давиде си изгражда позитивно мнение за българската Суперлига.

„Италианската лига е най-силната, с най-добрите играчи. В моя отбор ситуацията беше трудна, защото тимът губеше много мачове, а за млад играч като мен, който тепърва се развива, беше трудно да намирам игрово време. Разбира се, моята цел е да се изграждам като волейболист, особено като имам примера на баща ми, така че това е голямата ми цел за в бъдеще”, добави още той.

„Искам да благодаря на моя приятел Велизар, който ми се обади да ми каже, че отборът се нуждае от посрещач, защото други играчи на тази позиция са контузени или вече не са част от тима. Разбрах, че е важно за Добруджа да намери човек на тази позиция, който да помогна на отбора да постига целите си”, продължи Ковач.

„Първенството е много трудно. Има 5-6 отбора, които играят доста добре и затова няма лесни мачове. Изправихме се срещу първия отбор в класирането и не започнахме добре срещата, но след това намерихме нашия ритъм и успяхме да се противопоставим”.

„Треньорът ми помогна много да навляза бързо във форма и да свикна с отбора, защото две седмици са много кратък период за един играч. Помага ми във всяка тренировка и във всеки мач, надявам се да продължаваме така. Добрич е хубав град с прекрасни хора. Феновете ни подкрепят във всеки мач и това е фантастично”.

С Давиде Ковач в състава си Добруджа става още по-конкурентен няколко седмици преди началото на плейофите. Наред с отборите цели, посрещачът си поставя важна задача за следващите месеци.

„Все още е рано да говорим за цели. Трябва да играем за победа във всеки мач и да подобряваме представянето си, за да се класираме възможно най-добре преди плейофите. След това ще видим. Няма елемент, в който да съм достигнал своя таван, така че имам много какво да подобрявам. Блок, атака, посрещане, също така концентрацията по време на мач, защото това е много важна част от играта. Аз съм още на 19, така че имам да играя още много години и да се развивам”, завърши синът на Слободан Ковач.