Отборът на Хебър постигна драматична победа с 3:2 гейма над Левски в мача от 14-ия кръг на волейболната Суперлига, който се игра в зала „Христо Ботев“. В отделните части срещата се разви при 25:21, 25:10, 18:25, 22:25 и 15:11.

С победата възпитаниците на Атанас Петров излязоха начело в класирането с 35 точки (13 победи и 1 загуба). Левски остана трети с 10 пункта по-малко (9 победи и 5 поражения).

Двубоят започна равностойно, като мачът вървеше точка за точка в първия гейм. В крайна сметка силният начален удар на гостите изигра своята роля и те поведоха в резултата.

Доминацията на носителя на Купата на страната във втората част бе осезаема, като домакините успяха да спечелят едва 10 точки.

Въпреки колебанията във втория гейм, момчетата на Владо Николо оказаха значителен отпор в третата и четвъртата част и така се стигна до равенство в геймовете.

Победителят бе решен след тайбрек, в който „жълто-сините“ влязоха по-концентрирано и дръпнаха в резултата. „Сините“ обаче наваксаха пасива си и дори се приближиха на две точки зад Хебър – 11:13. Точка на спора постави Чалъков, който изпълни няколко последователни отличи сервиса, подпечата успеха на състава от Пазарджик.

Най-резултатен за успеха бе Брадли Гънтър с 23 точки. 14 на името си записа Александър Ляфтов. В редиците на Левски капитанът Смилен Мляков записа 17 точки, а Иван Петров добави 14.

В следващия кръг Хебър ще мери сили с Пирин Разлог, а Левски гостуват на Черно море.