Три мача - две загуби и никакви шансове за класиране на финалите в Лигата на нациите. Това е равносметката за волейболистите ни след двубоите във Варна през изминалия уикенд.

"Китай, Япония, които преди това сме го побеждавали, сега се оказва, че те ни побеждават. Правим загуби срещу отбори, които би следвало да побеждаваме без затруднения. Това е бих казал един камбанен звън на тревога за състоянието на нашия национален отбор", коментира легендата Димитър Златанов.

"Направихме за мен едно слабо представяне във Варна. Видяха се слабостите на отделни състезатели, които не могат и не трябва да бъдат в националния отбор. Жоро Братоев го уважавам страшно много, един борец, един човек, който може даде още на националния отбор, но за да си национален състезател, трябва да влезеш в един друг ритъм. да бъдеш в перфектната форма, за да може да разбереш и ти самият на какво ниво си", добави от своя страна Борислав Кьосев.

Вицепрезидентът на федерацията смята за постижима основната цел това лято - спечелване на олимпийската квалификация.

Кьосев коментира и думите на Радостин Стойчев, че в момента България не може да има претенции за волейбол на световно нови. "Силвано Пранди трябва да избистри състава. Този отбор има потенциал и има талант, който може да покаже в близко бъдеще. Нека да не прибързваме с крайни решения. Защото след известно време мисля, че някой трябва да се откаже от думите си.

Димитър Златанов пък добави: "Трябва да се направи един анализ на цялото състояние на нашия волейбол и пътя, по който трябва да се върви. Ако няма правилна стратегия и правилна стратегия с тези бъдещи национали, ние няма да имаме добър национален отбор и няма да си върнем позициите, които искаме."