Монтана постигна важна победа над Левски с 3:1 гейма (28:26, 22:25, 25:16, 25:22) в двубой от 17-ия кръг на Суперлигата.

Това е пета поредна победа за тима на Даниел Пеев, така Монтана съумя да направи точкова разлика в класирането пред днешния съперник, като заема третото място, а "сините" са четвърти.

Първата част беше изключително оспорвана и изпълнена с обрати. В началото домакините дръпнаха с 4 точки при 6:2, но още до десетата точка "сините" изравниха. Гостите на свой ред поведоха с 16:12, след като Марк Макгивърн затрудни посрещането на съперника. 

Играчите на Монтана отговориха със силен начален удар и се стигна до ново равенство при 18-а точка. В края "сините" имаха три възможности да спечелят гейма, но Монтана не се предадоха, а при 26:26 след две поредни блокади поведоха в резултата. Виталий Бондар записа 3 аса за Монтана в гейма.

Левски започна по прекрасен начин за гостите, които при начален удар на Делчо Раев направиха няколко поредни блокади и поведоха с 5:0. Постепенно играчите на Даниел Пеев стопиха разликата и изравниха при 17:17. 
Последваха три поредни точки за "сините", отново при сервис на Раев. След ас на Бондар, Монтана се доближи на една точка от съперника. Трифон Лапков обаче влезе в игра, за да изпълни сервис, и го направи с директна точка за 24:21, а малко след това Левски изравни геймовете.  

Със свежи сили Златко Кьосев се върна в игра в третия гейм и поведе тима си. Както Бондар, така и той затрудниха доста посрещането на "сините". Монтана спечели убедително третата част с 25:16. 

Монтана продължи добрия римът на игра и в четвъртата част. Този гейм също бе много оспорван, отново имаше обрати. Домакините обаче показаха по-здрави нерви и спечелиха с 3:1 гейма след 25:22.

В класирането Монтана е на третото място с 34 точки след 12 победи и 5 поражения, а "сините" са 4-ти с 11 победи и 6 поражения.