„Мисля, че направихме всичко, така че досега да спечелим. Изгубихме една единствена купа. Отборът не беше на 100%. Борихме се. Имахме шансове да затворим мача. Играхме по най-добрия начин за този отбор, с който разполагахме в момента. Показахме характер. Но след два тежки мача, имаше моменти, в които се усети и умора в четвъртия-петия гейм. Тимът на Хебър е много стойностен и показаха качества”, сподели треньорът Найденов Найденов в студиото на DIEMA SPORT 2.

Найденов бе гост в предаването „Златният гейм” и коментира раздялата си с Нефтохимик, както и новия селекционер на националния тим Силвано Пранди.

Найден Найденов за Нефтохимик: Тръгнах си с високо вдигната глава

„Изискванията са такива, че по принцип трябва да се печели всичко. Много е трудно, който и да е отбор в света да печели всичко. Случват се такива неща особено, когато има промени. Никога не съм губил увереност и съм говорил на момчетата, че вярвам в тях. Шампионатът се решава накрая. Важно е накрая как ще се представиш в плейофите”, каза още Найденов, а попитан дали е има пълното доверие на ръководството и играчите, той отговори:

„Всичко виждах и всичко знаех - как се развиват нещата, защото треньор с опит като мен може с поглед да разбере нещата. Винаги съм бил колективен играч и за мен това е най-важното. Винаги може да намериш нещо, но съм гледал да не обръщам внимание, за да запазим колектива и отбора. Не желая да влизам в детайли. Мога да кажа много неща, но не искам. Искам да запазя едно спокойствие, защото е излишно да има напрежение. Винаги съм искал да запазя колектива, за да върви отборът.”

За случилото се с Нефтохимик и раздялата с бургазлии Найденов каза: „Не желая да коментирам дали в клуба има хора, които не са колективни играчи. Това са вътрешни неща, които си остават между нас. Нещата са свършили всеки си е тръгнал по своя път. Пожелавам успех на всички. Не съжалявам, че станах треньор на Нефтохимик. За мен беше предизвикателство. Спечелихме всичко, което можеше и беше невероятно. Успях да се справя с всички и да създам колектива, който трябваше да спечели и трите купи. Затова не съжалявам за нищо.”

Колкото до новия национален селекционер Силвано Пранди, Найден Найденов сподели: „За Силвано винаги съм казвал, че това е човекът, който ме е учил. Страшно много го уважавам. Надявам се и вярвам, че той ще успее. Човек, който знае как се правят нещата. Важно е точно такъв човек да бъде начело на отбора. Нямам никаква информация специално за мен, никой не ми се е обаждал, така че засега това са само слухове.”