Нефтохимик 2010 нанесе поражение на лидера в мъжката Суперлига Хебър Пазарджик в двубой от 16-ия кръг на родния елит. У дома бургазлии се наложиха с 3:1 гейма – 25:17, 22:25, 25:16 и 25:23. По този начин играчите на Николай Желязков излязоха на 4-ото място във временното класиране с 29 точки (10 победи и 5 загуби). Хебър пък остава лидер в подреждането с 38, допускайки едва втората си загуба. Тя не се оказа фатална за позицията на гостите, тъй като вчера вторият ЦСКА загуби от Левски в четири гейма.

Не беше минал и месец, откакто двата отбора играха във финала за Купата на България, който пазарджиклии взеха с 3:2. Този път обаче хората на Атанас Петров значително отстъпваха на полето и победата дойде съвсем резонно за Нефтохимик.

Домакините бяха много убедителни в първия и третия гейм, като не позволиха на съперника да премине границата от 20 точки. Втората и четвъртата част бяха тези, които донесоха повече интрига и зрелище, но като цяло Хебър не изпълняваше начални удари по начина, който показаха бургазлии.

Така Хебър допусна загуба навръх рождения ден на своя наставник. В същото време при Нефтохимик завръщане след контузия направи централния блокировач Теодор Тодоров.