Треньорът на волейболния Левски Владимир Николов анализира поражението от Хебър в мача от 14-ия кръг на Суперлигата. Специалистът поздрави носителя на Купата и допълни, че пазарджиклии са победили благодарение на „изключителния сервис“, който изпълняват.

„Категорично в първия гейм имат 5 аса, втория гейм ни отказаха със сервис, в петия гейм също. Те започват мача с 5:0. Трябва да ги поздравим. Смятам, че по-добрият отбор днес победи. Умеят да изпълняват сервис, изпълняват го и ние не успяхме да противодействаме по най-ефективния начин“, започна Николов пред DIEMA SPORT.

„Геймът на десет точки го загубихме, защото след като видях, че ни поведоха с 8 точки, практически използвах треньорски прийом да изкарам всички основни състезатели, за да не бъдат на терена и да загубят гейма. Вкарах всички резерви, беше нормално и логично Хебър да вземе гейма. В третия гейм се върнахме с добра игра и с това, че Хебър не ни проби със сервис в третия и четвъртия гейм“, продължи анализа си специалистът.

„Оставам на мнение, че играем по-добър волейбол от Хебър, с изключение на сервис. В петия гейм ние не бяхме достатъчно спокойни да го покажем. Те изпълняваха много добри сервиси в петия гейм, но имахме ситуации, в които знаехме какво ще стане, знаехме какво трябва да направим, но не го направихме. Според мен това вече опира до спокойствие, майсторство, самочувствие. Визирам атаката на висока топка“.

Запитан за това няма ли противоречие в думите му, че Левски играе по-добър волейбол от Хебър, но същевременно „сините“ нямат победа над този съперник, Николов уточни: „Аз говоря за последните мачове след Нова година, че играем по-добър волейбол. Миналата година отборът ни бе съвсем различен, а преди Нова година практически бяхме без диагонал. След Нова година елементите блокада, нападение и защита, ги изпълняваме по-добре от Хебър, но ето отново те спечелиха благодарение на изключителния сервис, който изпълняват. Те са по-добрият отбор и го казах преди мача, те са фаворит. Това не променя факта, че играем добър волейбол“.

„Ние работим за изпълнението на началния ни удар и посрещане всеки ден. Имаме още много да подобряваме нашата игра, те не вярвам да успеят да подобрят с много така или иначе изключителния сервис, който изпълняват. Мисля, че ако играем с тях в плейофите разликата в елементите сервис и посрещане ще е по-малка“, завърши Николов.