Треньорът и разпределител на ВК Нефтохимик - Николай Желязков и Георги Братоев, коментираха в предаването "Златния гейм" как ще се отрази новоназначението на селекционера Силвано Пранди начело на България.

"При него играехме много добър волейбол преди и смятам, че това му назначение е страхотно за България. Пранди е доказан специалист, който не е нужно да се коментират качествата му", анализира Желязков.

"Федерацията знае с каква цел назначава треньорите. Аз, като човек, който е работил с него, мога да кажа, че е един от най-добрите, с които съм работил. Има страхотно виждане и предава опита си по-опростен начин на състезателите. Трудно е да се запомня всичко и стават обърквания. Той съумява да предава цялата информация просто и всеки разбира. Неслучайно, когато бе начело на националния отбор, бяхме на много добро ниво - без съмнение", допълни Братоев.

"Формулата за представянето му и с клубните отбори е много работа - това е. Един треньор трябва да се интересува от играта, развитието ѝ и да следи всички отбори, както и националните. Какво ново се вкарва, скорост на играта, технически и тактически прийоми. Играта се развива", допълни още Николай Желязков.