Наставникът на Черно море Илиан Илиев сподели на прескоференция мнението си след края на двубоя с Левски от 14-я кръг на efbet Лига, загубен от "моряците" с 0:1, което е първо поражение за тях през настоящата кампания.

"Знаем, че Левски е отбор, който обича да си подава и да държи топката. Имат и в атака интересни футболисти. Целта беше да пресираме високо и да няма добри топки в атакуващ план за техните играчи. Червеният картон обърка малко нещата. Предадохме инициативата, футболистите се стараха – да затваряме пасовете между линиите", започна той.

"Вкараха ни гол, който успокои Левски. Имахме няколко контраатаки, но не успяхме да изравним. Това ни лиши от евентуалната точка. Нямахме много опции в атакуващ план. Сашо Василев е с проблем, Сула също, а Алекс е наказан. Опциите за креативност бяха ограничени и предпочетохме Мартин.  Не мога да коментирам съдийските отсъждания, не мога да коментирам. За червения картон така са преценили, не мога да кажа. Ние сами се вкарахме в тази ситуация. Последствията си бяха факт", продължи специалистът.

"Има си действащ треньор на България, нищо не мога да кажа. Спрягат се имена, но не мога да коментирам. Чувствам се добре във Варна. Няма да е добре за отбора да си тръгна, както и за мен. Имах две предложения от отбори, но не мога да оставя тима в тази ситуация. Загубихме достойно, Левски има добри футболисти. Не мога да виня играчите, след като се раздали по този начин. Доволен съм и искам следващия мач да вкараме отново същото желание", добави треньорът на Черно море.

"Ще се борим за евротурнирите, целта ни е да се опитваме да играем футбол. Резултатът е вече следствие на нашата игра", завърши Илиан Илиев.