Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев даде оценка на срещата с Арда, спечелена от "моряците" с 1:0. Селекционерът освен това коментира и решението на УЕФА двубоят между България и Унгария да се играе на празни трибуни в Пловдив.

"Играхме срещу отбор, който не само тази година, а миналата, показа, че е труден за побеждаване. Със състава го подсказахме, че трябва да вкараме малко повече агресия и битка, това което ни липсваше в предните мачове. В първото полувреме имахме повече присъствие в последните 30 метра на противника, последните пасове не ни се получаваха и някои удари не можахме да направим. През второто полувреме се изравни играта. Вкарахме агресия, противникът ни създаде проблеми. Доволен съм от футболистите за тази съсредоточеност. Голът беше много красив, но в такива мачове трябва и малко късмет", сподели Илиев.

"Да не се връщаме назад, случи се нещо, което не трябваше да се случва. Не бяхме в мача, важното е, че успяхме да победим отбор, който не бе допуснал гол срещу Левски, ЦСКА и Лудогорец", каза още наставникът на Черно море.

"Ние искаме повече да играем с топката и да създаваме повече ситуации. Нямаме чак толкова дълга скамейка, за да имаме 2-3 плеймейкъра навън. Като Мазир Сула не е в игра, малко ни липсва фантазията. Искаме да се търсят повече странните пространства, когато ги има", допълни той.

След това Илиан Илиев говори и за предстоящия мач на националния отбор и липсата на публика в дебюта му като селекционер.

"Първата промяна е, че трябва да се пътува. Заедно изкарахме мачовете в пандемията, беше отвратително. Не е приятно за никой. Срещу добър отбор като Унгария момчетата щяха да се чувстват по-комфортно, ако имаха подкрепа. Българинът си подкрепя и обича националния отбор, въпреки че може да има негативни резултати. Неприятно е за всеки, но не зависи от нас"

"И аз разбрах тогава, надяваме се до мача да има някакво положително развитие. Това е важно за нас, да ти е първият мач без публика и то срещу добър отбор, няма да ни е много комфортно"