Отборът на Лудогорец приема тима на Черно море в дербито на седмия кръг в efbet Лига. Срещата между два от най-постоянните тимове от миналия сезон е тази вечер на стадион „Тича” във Варна и е с начален час 21:30.

Интригуващия сблъсък може да наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. В Gong.bg ще проследим мача на живо минута по минута.

 Лудогорец ще посрещне Черно море около 72 часа след реванша с Петрокуб в Молдова. Разградчани сами си усложниха реванша, но въпреки това го спечелиха с 2:1. Този лайтмотив бе отбелязан и от временния треньор Захари Сираков.

Един от основните футболисти Бърнард Текпетей е с фрактура и отсъствието му отваря огромна дупка. Текпетей винаги е бил сред лидерите в съблекалнята и един от най-добрите футболисти в отбора. Сираков няма да може да разчита и на един от основните си стожери в отбрана – Антон Недялков. Опитният бранител е контузен и извън игра за около месец.

През седмицата под наем във Варна пристигна Ренан от Крумовград. Бразилецът ще осигури нови опции на Илиан Илиев в халфовата линия. С Ренан бразилската колония в Черно море ще се увеличи. В тима от Варна са още Дуду, Уеслен и Брено Тейшейра.

Лудогорец не успя да постигне договорка с гръцкия АЕК Атина за продажбата на Квадво Дуа, като нападателят остава на разположение на старши треньора Захари Сираков поне до отварянето на зимния транферен прозорец.

Под въпрос за Черно море в Разград са Уеслен Жуниор и Дани Мартин. Тимът загуби през седмицата и Николай Златев, който премина в Табор. От осемнайсетте си визити в Разград до този момент, тимът на Илиан Илиев има само една победа над „орлите”.

подкрепя българския спорт