По-рано тази седмица Илиан Илиев беше представен официално като новия селекционер на българския национален отбор по футбол. Той ще дебютира начело на „лъвовете“ в домакинството на Унгария на 16.11 в европейска квалификация, а три дни по-късно ще изведе нашите в гостуването на Сърбия в последен мач от този цикъл.

България все още търси първата си победа в тези квалификации, а сега Илиев коментира състоянието на отбора и това какви цели си е поставил той начело на тима.

start-photo.bg
40 снимки

„Ще започна с това, че доста мислех над това предложение да поема националния отбор. Това не е лесно решение, защото всички знаем какво е положението в българския футбол. Доста мислех“, коментира Илиев в предаването „Арена спорт“.

„В крайна сметка прецених, че все някой трябва да се опита да помогне да се излезе от тази ситуация, в която се намира националния отбор. Ще се опитам да помогна“, добави той.

„Вече второ или трето поколение е с опасност да се унищожи с времето, а не трябва. Футболистите в момента имат много добри качества. Сега обаче трябва да се абстрахираме от всичко, което се случва и всеки да се опитва да си върши работата и да повдигне нивото на българския футбол“, заяви още Илиев, който същевременно ще продължи да води и клубния си Черно море.