Отборът на Черно море продължава подготовката си за първия мач от плейофите за седмото място във втората осмица на Първа професионална лига срещу тима на Септември София. 

Днешното занимание на варненци бе на стадион "Младост". В отбора няма контузени футболисти и всички играчи тренират на пълни обороти. Изключение прави Мариян Огнянов, който започна с бегови упражнения. 
Огнянов разкъса връзки на коляното на мача с Локо Пловдив от 26-ия кръг на шампионата и от днес започна втория етап от своето възстановяване. 

Утре варненци тренират следобед от 16 часа, а в четвъртък ще проведат традиционното си възстановително за седмицата занимание. 

В петък наставникът Илиан Илиев ще определи групата за двубоя със столичани, след което тимът ще се качи на лагер в к.к. "Св. Св. Константин и Елена".

Срещата със Септември е тази събота от 17 часа на стадион "Тича" във Варна. Реваншът е на 11 май от 17:30 часа на Националния стадион "Васил Левски". 

Ако продължат напред, "моряците" ще се изправят срещу победителя от срещата между Славия и Локо Пд. Първият мач е на 16 май от 19 часа, а реваншът - 19 май от 19:45 часа. 

При загуба в общия резултат от мачовете със Септември, шампионатът за сезон 2017/2018 година за Черно море приключва.