Централният защитник на Черно море Виктор Генов получи наградата за играч на 23-ия кръг в Първа професионална лига на церемония в Пресклуб България на Националния стадион "Васил Левски". Бранителят бе определен за №1 на кръга с 8 гласа след гола, с който Черно море Победи Лудогорец с 1:0.

"Благодаря за наградата, тя е за целия отбор. Трябва да отбележа, че за попадението ми асистира Георги Илиев и затова наградата е и наполовина за него", каза Генев.

Той коментира и предстоящия мач с Левски утре на стадион Георги Аспарухов - "Не бих казал, че мачът ще е по-специален за мен. Има един период, когато играх в Левски, но сега е важно Черно море да вземе нещо. Няма какво да се доказвам."

"Всеки мач играя на 100%, няма значение дали ще е срещу Левски, Лудогорец или ЦСКА. Виждате, че срещу силните отбори играем доста добре. Имаме отбор, който е качествен и може да победим всеки, особено в домакинските мачове. В гостуванията трябва доста да работим, но защо да не изненадаме Лудогорец в Разград в последния кръг".

"Най-запомнящите мачове за мен през този сезон са тези, в които надиграхме и победихме - Лудогорец с 2:1 и ЦСКА с 2:0. Със сигурност не се страхуваме от никой, като победихме с добра игра водещите отбори. Имаме респект и уважение към всеки, но не и страх", завърши Генев.